Clare Cassidy er fraskilt engelsklærer med en 15-årig datter. Clare underviser på den lokale skole, hvor der ligger et hus, som tidligere husede en berømt victoriansk forfatter, Roland Montgomery Holland.

Da Clare begynder at skrive om forfatterens liv, fanges hendes interesse af forfatterens kone og datteren, som ingen rigtig ved noget om. Det rygtes, at forfatterens kone skulle være faldet i døden og at hun nu hjemsøger skolen.

Pludselig bliver Clares bedste ven og kollega fundet myrdet. Ved gerningsstedet findes en seddel med et citat, der stammer fra Roland Montgomery Holland mest berømte værk, en novelle med titlen ‘Den fremmede’.

Elly Griffiths leverer endnu en velskrevet krimi, der med tre gode kvindelige karakterer igen formår at lægge en helt særlig stemning. Bogen bæres igennem af de tre fortæller-stemmer og samtidig er der spredt brudstykker af den victorianske novelle ind i bogen.

Bogens krimielement og opklaringsarbejde sker gennem Harbinder Kaur, der leder politiets opklaring. Dertil kommer både Clares historie og datteren Georgie, der holder mange ting hemmeligt for sin mor. Clare er den mindst interessante af de tre hovedpersoner, mens datterens historie er langt mere interessant og gribende.

Der er masser af uhygge og spøgelsesstemning, men det er ikke en blodig krimi og bogen holdes hele vejen igennem oppe af et spændende persongalleri og en god fortælling.