Et Casestudie fremstår yderst troværdigt, og udover at være skrevet med en underliggende humor, står hver enkelt sætning knivskarpt. Vi følger den berygtede terapeut Collins Braithwaite. Forfatteren har en eminent evne til at fornemme sine karakterer, og måden Braithwaite skitseres på, efterlader en lille tvivl: Findes denne terapeut i virkeligheden.

Vi følger også en ung kvinde, hvis ældre søster (Veronica) frekventerede Braithwaite. Veronica begik selvmord, og den unge kvinde mistænker Braithwaite for at have drevet Veronica dertil. Den unge kvinde sætter sig for at undersøge sagen – under falsk identitet. Hun kalder sig Rebecca Smyth, og denne Rebecca viser sig at være markant anderledes end den unge kvinde normalt er. Spørgsmålet er, hvem af de ’to kvinder’ vil tage over?

Grame Macrae Burnet mestrer at beskrive den fiktive virkelighed. Forstået på den måde, at man som læser fra starten får en tvivl om det er virkelige anamneser/dagbøger, han har fået fat i.

Jeg må helt ærligt sige, at denne roman er den bedste, jeg længe har læst. Forfatteren forstår på fornemmeste vis at fastholde opmærksomheden og siderne vender sig selv. Helt enkelt og ganske underliggende sniger forfatteren et spørgsmål ind: Hvad er selvet og identitetens kerne?

Graeme skriver med en sjælden skarphed, en finurlig humor og distance, samtidig med at man som læser suges helt ind i universet. Han skriver med stor omsorg for og kærlighed til sine karakterer, imens han skildrer nogle af menneskets mørkeste sider. Sproget er letlæseligt, enkelt og levende.

Et Casestudie er en fortælling om sandheden. Den sætter spørgsmålstegn ved det vi, tror, vi ved – er det altid er sandheden? Han stiller spørgsmål om mennesket – om det vi kalder virkeligheden, og han gør det ud fra en socialkonstruktionistisk tanke:

– Er vores selv en socialkonstruktion, og hvem er vi, hvis vi placeres i nye omgivelser?

Graeme Macrae Burnett er en yderst velskrivende og interessant forfatter. Han skriver autentisk og indlevende, og hele bogen er gennemarbejdet.

Et Casestudie er en gedigen spændingsroman med et overraskende plot.