Jakob Fink har en blakket fortid. Afdanket videnskabsjournalist og en masse lig i lasten fra sin barndom. Nu lever han fra hånden til munden i Helsingør og forsøger at skaffe 20.000 kroner til sin eks-kæreste, der er stukket af til de varme lande med sin nye kæreste.

Vi har hørt den samme sang før. En protagonist med personlige problemer og en fortid, som en serie af krimier kan oprulle. Det er recepten for en god nordic noir.

Morten Remars ‘Original’ hos Mofibo er senere sendt ud som trykt bog. Det forstår man godt, for historien om Fink og hans indblanding i en sag om forsvundne asylansøgere er godt skruet sammen. Tilmed skriver Remar i et letlæseligt og direkte sprog.

Da Jakob Fink får et job, hvor han skal dække åbningen af et nyt asylcenter, bliver han straks rodet ud i en sag om forsvundne asylansøgere. Tre asylansøgere forsvinder nemlig allerede samme aften, og Finks næse for journalistiske sager og hans mangel på penge lugter en god historie.

Sammen med en af de forsvundnes fætter, taxachaufføren og det tidligere bandemedlem Antonio, rulles Fink ind i en sag, som meget hurtigt viser sig at være dødsensfarlig for alle, der blander sig.

Sagen trækker tråde til Cypern og udsendte FN-soldater, til politiet og en international virksomhedsejer.

Plottet er måske lige til den vilde side, men bogen er elementært spændende og velskrevet.

Vi tager også nummer to i serien ‘Skalpel’ inden længe.